Lengvas ir skanus Cezario salotos receptas

Cezario salotos yra vienas populiariausių salotų patiekalų visame pasaulyje. Jos išsiskiria traškiais romėniškais salotų lapais, sultinga vištiena, gardžiu padažu ir, žinoma, aukštos kokybės alyvuogių aliejumi. Šis receptas puikiai tinka lengvai vakarienei ar pietums, o tinkamai parinkti ingredientai suteikia ne tik išskirtinį skonį, bet ir maistinę vertę.

Ingredientai (2 porcijoms):

  •     1 didelis romėniškas salotos gūžės lapas
  •     1 vištienos krūtinėlė
  •     2 riekelės baltos duonos (skrebučiams)
  •     30 g parmezano sūrio
  •     1 skiltelė česnako
  •     3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  •     1 šaukštelis Dižono garstyčių
  •     1 kiaušinio trynys
  •     1 šaukštas citrinos sulčių
  •     1 šaukštelis Vorčesterio padažo
  •     Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite vištieną

Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska ir pipirais, įtrinkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištieną ant vidutinės ugnies apie 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol ji taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps. Palikite kelias minutes atvėsti, tada supjaustykite juostelėmis.

2. Pasigaminkite skrebučius

Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite česnako skiltelę, kad suteiktų skonį, tada suberkite duonos kubelius. Kepkite maišant, kol jie taps traškūs ir auksiniai.

3. Paruoškite padažą

Dubenyje sumaišykite kiaušinio trynį, Dižono garstyčias, citrinos sultis, Vorčesterio padažą ir šiek tiek druskos bei pipirų. Lėtai pilkite likusį alyvuogių aliejų ir nuolat plakite, kol padažas taps tirštas ir vientisas.

4. Sumaišykite salotas

Į didelį dubenį sudėkite romėniškus salotų lapus, užpilkite paruoštu padažu ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite vištienos juosteles, paskirstykite skrebučius ir užbarstykite smulkiai tarkuoto parmezano.

Lengvas ir skanus Cezario salotos receptas

Patarimai ir variacijos:

  • Norėdami suteikti dar daugiau skonio, į salotas galite pridėti ančiuvių.
  • Jei norite lengvesnio varianto, vietoje vištienos galite naudoti krevetes.

Alyvuogių aliejus yra svarbiausias šio recepto ingredientas, todėl rinkitės aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų iš patikimų tiekėjų.

Šios klasikinės Cezario salotos yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Alyvuogių aliejus suteikia joms švelnumo ir išskirtinio skonio, todėl būtinai naudokite tik geriausius ingredientus. Skanaus!

Alyvuogių aliejus

Aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus Moura Barrancos Extra Virgin Lot Selection (500ml)

Moura Barrancos

Alyvuogių aliejus Moura Barrancos Extra Virgin Lot Selection (500ml)

€25,34

Alyvuogių aliejus Moura Barrancos Extra Virgin PDO (500ml)

Moura Barrancos

Alyvuogių aliejus Moura Barrancos Extra Virgin PDO (500ml)

€15,80

Alyvuogių aliejus Moura Barrancos Extra Virgin Cobrancosa (500ml)

Moura Barrancos

Alyvuogių aliejus Moura Barrancos Extra Virgin Cobrancosa (500ml)

€15,80

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin D’Oiro (500ml)

Quinta do Juncal

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin D’Oiro (500ml)

€23,94

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin Seleccao (500ml)

Quinta do Juncal

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin Seleccao (500ml)

€18,85

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin Seleccao (250ml)

Quinta do Juncal

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin Seleccao (250ml)

€11,96

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin PDO (500ml)

Quinta do Juncal

Alyvuogių aliejus Quinta do Juncal Extra Virgin PDO (500ml)

€19,58

Alyvuogių aliejus Facetas Extra Virgin ekologiškas (250ml)

Facetas

Alyvuogių aliejus Facetas Extra Virgin ekologiškas (250ml)

€21,50